Orelo Oy perustettiin v. 2009 hyödyntäen yrittäjän, Mikko Lankisen yli kymmenvuotista osaamista yksilöllisten, oman korvan muotoon valettavien kuulonsuojainten parissa. Suojaimia varten käyttäjän korvakäytävistä otetaan silikonivalokset, joiden pohjalta valmistetaan täydellisesti istuvat suojaimet. Istuvuuden myötä käyttömukavuus ja toimintavarmuus ovat omaa luokkaansa. Vaimennus määritetään äänikanavan ja suodatinosan avulla altistukseen sopivaksi. Näillä elementeillä käytettävyys ja puhekuuluvuus ovat lähes poikkeuksetta aiemmin käytettyä ratkaisua parempia ja sitä kautta suojainten käyttöaste saadaan paremmaksi.

Vuoden 2011 alusta lähtien yritys on toimittanut suojaimet omalla Orelo®-tuotemerkillä. Yhteistyökumppaninamme ja suojainten valmistajana toimii Saksalainen suurehko alan toimija. Tällä toimintamallilla kykenemme pitämään toimitusajan vakiona ja lopputuotteen laadun korkeana. Olemme kyenneet jatkuvasti kehittäneet toimintojamme ja mallistoamme tuotteiden osalta ja tällä hetkellä kykenemme erittäin hyvin vastaamaan markkinoiden tarpeisiin tämän tyyppisten tuotteiden osalta.

Yksilöllisten kuulonsuojainten lisäksi toimitamme kuulokkeita, jotka valmistetaan käyttäjän korvakäytävän muotoon. Kaikille asiakasryhmille löytyvät sekä kuuloke- että suojainvaihtoehdot:

  • teollisuus: kustannustehokkuus, helppokäyttöisyys- ja hoitoisuus, työntekijöiden työajan käytön minimointi hankintaprosessin aikana.
  • muusikot: äänen laatu (tasainen vaimennus, laadukas, erotteleva toisto)
  • motoristit: pieni koko, painevaihtelut
  • ilmailu: äänen laatu, painevaihtelut
  • metsästäjät ja ammunta: aktiivinen ja passiivinen malli
  • viranomaiset (mm. puolustusvoimat, poliisi, sairaankuljetus). Tälle puolelle kehitämme Saksalaisen kumppanin kanssa erillisenä projektina mallistoa (esim. Virve-käyttöön soveltuvia yksilöllisiä kuulokkeita ja kuulonsuojaus- ja kommunikaatioratkaisuja erittäin vaativiin olosuhteisiin) kts. www.miliears.fi.

Liikeidea: Keskitymme yksilöllisesti valmistettaviin tuotteisiin ja toimimme kaikkialla Suomessa. Malliston riittävä laajuus ja toiminnan joustavuus ovat toiminnan kulmakiviä. Asiakaspalvelu (suojaimia varten tarvittavan valoksen otto loppukäyttäjän korvakäytävästä) tapahtuu pääosin asiakkaan tiloissa. Yksittäisiä asiakkaita palvelemme ajanvarauksella helposti saavutettavassa osoitteessa Hämeentiellä Helsingissä sekä jälleenmyyjien kautta muualla.

Henkilöstö: Yrittäjän/Omistajan lisäksi Orelo työllistää toimiston päässä yhden henkilön. Jälleenmyyjiä on tällä hetkellä kolmella paikkakunnalla (Tampere, Seinäjoki, Oulu).

Tarjoamme kuulonsuojausvaihtoehdon, joka on miellyttäväkäyttöinen, varmatoiminen ja kustannustehokas. Esimerkiksi teollisuudessa hyvä muistisääntö on kustannusten osalta n. 10 snt/työpäivä/hlö. Hoidamme niin pienet kuin suuremmatkin tilaukset sujuvasti sijainnista riippumatta. Tasaisen laadun takaa useiden kymmenien tuhansien toimitettujen suojainparien kokemus kenttätyössä ja huippulaadukas tuotanto Saksassa. Useimmat perinteisesti kuulonsuojainten käyttöön mielletyt haasteet (painaa, suojalasien käyttö hankalaa, hiostaa, kipeyttää, aiheuttaa paineen tuntua jne..) ovat tällä konseptilla vältettävissä. Suojaimilla on vuoden täystakuu, joka kattaa myös istuvuuden. Kerron mielelläni lisää vaihtoehdoista – Pyydä esittely tai tarjous!

Mikko Lankinen, p. 040-504 7361, mikko.lankinen(a)orelo.fi, www.orelo.fi